maanantai 20. tammikuuta 2014

Toivepostaus: Lemmikkini

Toukokuussa 2012 ovelleni kipitteli tämmöinen pieni söpöliini.


Ella on kaksi ja puolivuotias afrikkalainen kääpiösiili. Hän saapui pienen mutkan kautta minulle, kun kaverini joka alunperin Ellan hankki, joutui muuttamaan. Olin itse aikaisemmin ihastunut kyseiseen eläinlajiin, ja olinkin jo monen vuoden ajan imenyt itseeni kaiken mahdollisen tiedon lemmikkisiileistä. Arvaattekos kuinka iloinen olinkaan, kun kaverini kysyi voinko ottaa Ellan luokseni. (Tihrustan itkua nytkin! :D)

 

Ensimmäiset viikot olivat pelkkää jännäkakkaa molemmin puolin, mutta pikkuhiljaa arki alkoi rullaamaan. En enää säikkynyt paniikinomaisesti jokaista erilaista tuhahdusta tai puksutusta.


 Ella on ehkä ainoa minulle sopiva lemmikki. (Ellei edesmennyttä miljoonakalaani lasketa..) Siilit ovat yöeläimiä, niinkuin minäkin, joten yölliset rapinat ja kolinat eivät häiritse. Ella ei myöskään aiheuta minulle allergisia oireita, olehan superallerginen mm. kaikelle.


Ellan mukana taloon saapui myös aikamoinen läjä muitakin "lemmikkejä". Jauhomatoja, heinäsirkkoja ja torakoita. Nam. Niiden totutteluun meni myös oma aikansa, koska pelkään heinäsirkkoja kuollakseni. Tai ainakin pelkäsin...


Mitä muuta tästä mölliäisestä voi kertoa? Se on siili. Sillä on piikit. Se osaa olla hellyydenkipeä. Se puree vain miespuolisia henkilöitä.Kysykää ihmeessä, jos kysyttävää on.

8 kommenttia:

 1. Voi awws miten suloinen otus <3 mutta miten jokin noin suloinen voi syödä noin kammottavia asioita!! yäk:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hyvää ilman pahaa, vai miten se onkaan? :D

   Poista
 2. Eikä miten söpö! Itse oon tuollasta kanssa useamman vuoden miettiny, mut nuo öttikset epäilyttää suuresti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niihinkin tottuu, mutta oman aikansa sekin ottaa :D

   Poista
 3. Ooi, kun söpö. Määkin oon joskus miettiny siiliä lemmikiksi, kun luin, että ne ei välttämättä aiheuta allergisia oireita, vaikka ois allerginen kaikelle muulle, mikä liikkuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne täysin allergisoimattomia ole, niinkuin melkein mikään eläin jolla on karvaa. Mutta kun möhkiäinen asuu lasikaapissa, niin se ei kovin pääse pölyttelemään pitkin kämppää :) Itselläkin joskus nenä kutisee, kun tuota kauemmin rapsuttaa, mutta ärtyminen ei ole niin paha kuin esimerkiksi näiden normi kisujen ja koirujen kanssa. :D

   Poista
 4. Itse olisin ihan paniikissa koko ajan et torakat karkaa ja alkaa pesiä kämpässä :D

  Siili on kyllä huippusöpö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on käynyt kerran tai parikin ;D Onneksi karkasivat niin että olin todistamassa asiaa :P

   Poista