tiistai 6. tammikuuta 2015

Suoraväritystä

Yritin tehdä tän jutun jo aiemmin, mutta kas kummaa, omistin silloin vain yhden kumihanskan :D Nyt kuitenkin sain tukan värjättyä, ja kerron nyt aika löysästi miten se minulla tapahtuu. Tässä on alkutilanne. Latvat on haalistuneet jonkin verran ja tuossa keskikohdilla näkyykin aika mahtava sävyero. 


Mitä tarvitaan?  Kumihanskat, shampoo ja se suoraväri tietenkin. Syväpuhdistavat shampoot on ehkä hitusen parempia tässä hommassa kuin "normaalit". Itselläni ainakin tarttuu sp-shampoon jälkeen väri paljon paremmin. Väri myös tarttuu paremmin jo värjättyyn hiukseen, parhaiten kuitenkin värinpoiston jälkeen. Luonnolliseenkin se tarttuu, mutta ei niin hyvin

(Mulla ei ole omaa kokemusta luonnollisen värin värjäämisestä, kun omaa väriä ei ole ollut näkyvissä varmaan 20-vuoteen :D)


Värin voi laittaa kuivaan, kuitenkin pestyyn, tai pyyhekuivaan tukkaan. Miten vain tuntuu helpoimmalta. Itse laitan pyyhekuivaan, koska levitys on silloin sujuvampaa. (Jos haluat vaaleampaa sävyä, voit sekoittaa mukaan hoitoainetta.) 

 

Muistakaa varoa sotkemasta ihoa! Tämä väri tarttuu kuin purkka tukkaan (höhöö) jos se pääsee kosketuksiin ihon tai minkä tahansa pinnan kanssa. Itse pidän aina kloriittipulloa (ja kasvoputsaria) valmiina vieressä vahinkojen varalta. Kaakeleiden ja pesualtaan putsaaminen onkin mukavaa hommaa tämän jälkeen. Not.

Annan värin vaikuttaa 30 minuutista aina pariin tuntiin asti. Suoravärit eivät sisällä hapetetta, eli ei ole pelkoa siitä, että hiukset tippuisivat pois tai kärähtäisivät :D Sitten vain pesen värin pois, joskus hoitoaineen kanssa ja joskus ilman. 


Ja tadaa, valmis. Keltaoranssit latvat ovat kadonneet ja tukka näyttää paljon paremmalta! Kyselkää ihmeessä lisää jos unohdin tästä jotain elintärkeää infoa.

Enkä tietenkään ole mikään ammattikampaaja. Tällä tyylillä olen kuitenkin värjännyt noin 5-10 vuotta ja todennut tämän itselleni toimivaksi. Enpähän ole vielä kalju. 

5 kommenttia:

 1. Tuo väri ois aikalailla sitä, mitä haluaisin omaan päähänkin. Se vaan, että kuin tarttuu värjäämättömiin hiuksiin. Mulla ollu värjätyt hiukset viimeksi 10v sitten. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin uskaltaa veikata ettei se tartu :/ Yksi tapa ois värjätä ensin kaupan kestovärillä punaiseksi ja ylläpitää sitä tuolla suoravärillä :)

   Poista
  2. Niin mun varmaan sitte täytyy tehäki. Pakkomielle leiskuvan punaisesta letistä nääs!

   Poista
  3. Voisin suositella kaupan väreistä Live Color XXL Real Rediä tai Scandalous Rediä. Siihen päälle Crazy Colorin Vermillion Red (mulla on se tuossa postauksessa :P) tai sitten Fire Red :)

   Poista
  4. Ja tosiaan yksi tapa on myös värinpoisto ja sen päälle suoraväri. Tulee ainakin kirkas lopputulos :D

   Poista